ΥΓΕΙΑ

Αν δε μαγειρέψεις σωστά αυτές τις τροφές, τότε η υγεία σου κινδυνεύει!

Τρία διαφορετικά τρόφιμα, στα οποία πρέπει να δίνεις περισσότερη σημασία από όση νόμιζες

Αν δε μαγειρέψεις σωστά αυτές τις τροφές, τότε η υγεία σου κινδυνεύει!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μαγείρεμα είναι μια υπόθεση που θέλει όρεξη και χρόνο. Όχι όμως μόνο για να βγει πεντανόστιμη η συνταγή, αλλά και για να προφυλάξεις τον οργανισμό σου από τυχόν κινδύνους.

Πολύ καλά το διάβασες, αν δε μαγειρεύεις σωστά ορισμένες τροφές πιθανότατα να αντιμετωπίσεις μεγάλο θέμα με την υγεία σου, μιας και παραμονεύει η τροφική δηλητηρίαση, ή ακόμα χειρότερα και ο θάνατος.

Διάβασε ποια είναι τα τρόφιμα που πρέπει να προσέχεις κατά τη μαγειρική τους και από εδώ και πέρα, φέρσου πιο συνετά.

Κοτόπουλο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό το είδος κρέατος, μπορεί να μολυνθεί από σαλμονέλα όντας ωμό, πριν το αγοράσεις. Αυτό το βακτήριο, είναι κατά κύριο λόγο υπεύθυνο για τις τροφικές δηλητηριάσεις. Μάλιστα, μέχρι και μια εβδομάδα μετά από την κατανάλωση μολυσμένου κοτόπουλου, η σαλμονέλα  προσβάλλει τη γαστρεντερική οδό και προκαλεί εμετούς, διάρροια, πόνους στην κοιλιά και πυρετό. Ο μόνος τρόπος εξουδετέρωσης αυτού του μικροβίου, είναι να μαγειρέψεις το κοτόπουλο για αρκετή ώρα σε υψηλή θερμοκρασία και να πλύνεις κάθε επιφάνεια και σκεύος μαγειρικής που έχει έρθει σε επαφή.

Φασόλια

Μια από τις πιο θρεπτικές τροφές, καθώς περιέχει ουσίες όπως το κάλιο, το μαγνήσιο, οι φυτικές ίνες και φυσικά πρωτεΐνες. Επιπλέον, συμβάλλει στη μείωση της κακής χοληστερόλης και προστατεύει την καρδιά. Δυστυχώς όμως, τα ωμά φασόλια περιέχουν μεγάλες ποσότητες φυτοαιμοσυγκολλητίνης, μιας φυσικής τοξίνης που μπορεί να προκαλέσει εμετούς, διάρροια, πόνους στην κοιλιά και ναυτία, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων.

Τόνος

Ο κανόνας για τα ψάρια έχει ως εξής: όσο μεγαλύτερα είναι, τόσο περισσότερο υδράργυρο περιέχουν και μιας και ο τόνος μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 4,5 μέτρα σε μήκος, αυτομάτως κατατάσσεται στα μεγαλύτερα ψάρια. Τα συμπτώματα της δηλητηρίασης από αυτήν την ουσία, είναι η αύξηση της αρτηριακής πίεσης, ο έντονος πονοκέφαλος, οι μυϊκές συσπάσεις, η απώλεια συντονισμού και η γενικευμένη αδυναμία. Στην περίπτωση αυτού του τρόφιμου όμως, δε συνίσταται κάποιος ασφαλής τρόπος μαγειρέματος. Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος, προειδοποιεί το κοινό να μην καταναλώνει περισσότερα από 360 γρ. ψάρια και θαλασσινά, ανά εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
7 / position1: 187 / position2: 579
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb