ΠΡΟΣΩΠΑ

Η 24χρονη Σαμπρίνα πιθανότατα να είναι ο επόμενος Αϊνστάιν

Πρόκειται για μια πραγματική ιδιοφυΐα

Δημοσίευση ΑΥΓ 27, 2017
Η 24χρονη Σαμπρίνα πιθανότατα να είναι ο επόμενος Αϊνστάιν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H Σαμπρίνα Γκονζάλεζ Παστέρσκι δεν είναι απλώς έξυπνη, είναι ιδιοφυΐα. Μάλιστα την έχουν χαρακτηρίσει ως την «Νέα Αϊνστάιν».

Και μπορούμε να σας πούμε γιατί θα συμφωνήσετε απόλυτα αν διαβάσετε την ιστορία της. Στα 14 της χρόνια η Σαμπρίνα έφτιαξε μόνη της χωρίς καμία βοήθεια ένα ολόκληρο μηχανοκίνητο αεροπλάνο, το οποίο μπόρεσε και οδήγησε πάνω από τη λίμνη Μίσιγκαν. Χρειάστηκε μόλις δύο χρόνια για να ολοκληρώσει το εγχείρημά της και η μικρή ιδιοφυΐα κατέγραψε όλη τη διαδικασία και την ανέβασε στο YouTube.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έπειτα από αυτό, δεν είχε μείνει Πανεπιστήμιο που να μην την ήθελε στους σπουδαστές του, αλλά η ίδια επέλεξε το Illinois Mathematics and Science Academy και έπειτα έκανε αίτηση για να σπουδάσει στο ΜΙΤ. Φυσικά ήταν αυτονόητο πως θα την ήθελαν!  «Μείναμε με το στόμα ανοιχτό όταν είδαμε το βίντεό της. Οι προοπτικές της είναι απεριόριστες», τόνισε ο Άλεν Χάγκερτι, καθηγητής που την επέλεξε.

Τότε η Σαμπρίνα σκόραρε στην πρώτη θέση του ΜΙΤ με τους υψηλότερους βαθμούς! Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Harvard όπου κάνει το διδακτορικό της έχοντας ακαδημαϊκή ελευθερία. 

Και αν πιστεύετε πως η ίδια ασχολείεται ακόμη με την κατασκευή αεροπλάνων απατάστε. Η ίδια έχει περάσει σε άλλα επίπεδα και μελετά τις «μαύρες τρύπες» και στο «πως επηρεάζει η βαρύτητα τον χώρο και τον χρόνο». Για αυτό το λόγο πολλοί τη συγκρίνουν με τον Χόκινγκ και Αϊνστάιν. Γιατί όχι;

[ΠΗΓΗ]
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
6 / position1: 128 / position2: 653
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb