WELLNESS

4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις αν δεν θες να σε κλέψουν στα ταξίδια σου

Προσοχή!

4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις αν δεν θες να σε κλέψουν στα ταξίδια σου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το καλοκαίρι ήρθε και μαζί του έρχονται και τα ταξιδάκια εντός και εκτός συνόρων. Είναι η ώρα να σου θυμίσουμε πως πρέπει να προσέχεις λίγο παραπάνω το πορτοφόλι σου... και να σου μάθουμε 4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις αν δεν θες να βρεθείς θύμα ληστών.

Όπου πολλοί, κι αυτοί

Οι ληστές λατρεύουν τους πολυσύχναστους δρόμους και οποιοδήποτε άλλο μέρος με περιορισμένο προσωπικό χώρο. Σε αυτά τα σημεία, οι άνθρωποι περιμένουν πως μπορεί να στριμωχτούν κάποια στιγμή μέσα σε ένα τρένο, ανεβαίνοντας τις σκάλες του μετρό κλπ, κάτι που και οι πορτοφολάδες γνωρίζουν (άρα είναι πιο εύκολο να σε πλησιάσουν και να σου αρπάξουν το πορτοφόλι). Επίσης, οι κινήσεις των θυμάτων είναι προβλέψιμες. Ο πορτοφολάς μπορεί να χρονομετρήσει τις κινήσεις του θύματος και να ξέρει πότε να ορμήσει.

Τη στιγμή που αφαιρείσαι...

Ένας άλλος λόγος που οι πορτοφολάδες ψάχνουν τα θύματά τους σε περιοχές με υψηλή κυκλοφορία είναι ότι αυτές είναι συνήθως περιοχές μετάβασης από ένα μέρος στο άλλο, π.χ. σε ένα σταθμό του μετρό, του τρένου, στη στάση λεωφορείων. Τότε, που μόλις κατεβαίνεις από το μεταφορικό μέσο στο οποίο βρισκόσουν, κοιτάς γύρω σου σαν χαμένος! Εάν κατεβείς από ένα τρένο σε μια πόλη που δεν έχεις επισκεφτεί ποτέ πριν, θα χρειαστείς χρόνο για να προσαρμοστείς στο περιβάλλον γύρω σου. Και τότε χτυπάνε! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μην καρφώνεσαι!

Από την άλλη, τι είναι χειρότερο, ένας αδαής τουρίστας ή ένας καχύποπτος τουρίστας που κάνει "μπαμ" από μακριά πως κουβαλά μαζί του χρήματα; Ένας ταξιδιώτης μπορεί να φαίνεται από μακριά πως είναι τουρίστας, αν κοιτά συνεχώς στις τσέπες του για να ελέγξει το πορτοφόλι του και την τσάντα του. 

Η Ευρώπη έχει τα πρωτεία

Σύμφωνα με μια λίστα που κυκλοφόρησε από το TripAdvisor, 8 από τις 10 πρώτες πόλεις όπου είναι πιο πιθανό να πέσεις θύμα ληστείας βρίσκονται στην Ευρώπη. Βαρκελώνη, Ρώμη και Πράγα είναι οι πόλεις που πρέπει να προσέχεις λίγο παραπάνω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
5 / position1: 258 / position2: 1399
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb