ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 τρόποι να ανεβάσεις την σεροτονίνη σου σε μερικά λεπτά

Κοινώς να χαμογελάσεις

5 τρόποι να ανεβάσεις την σεροτονίνη σου σε μερικά λεπτά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

5 τρόποι να φτιάξεις το κέφι σου και να ανεβάσεις την σεροτονίνη σου σε μερικά λεπτά

Διαλογισμός

Όταν διαλογιζόμαστε, βοηθάμε να μειώσουμε την ορμόνη στρες στο σώμα μας (κορτιζόλη), η οποία με τη σειρά της επιτρέπει στη ντοπαμίνη και τη σεροτονίνη να αυξηθούν. Για να νιώσουμε πιο ευτυχισμένοι, πρέπει πρώτα να κάνουμε focus στον εαυτό μας.

Ασκηση

Πιθανότατα να το έχετε ξανακούσει ή διαβάσει ξανά αλλά είναι πραγματικά... χαμηλή προσπάθεια, υψηλή ανταμοιβή. Η γυμναστική μπορεί να φτιάξει τη διάθεσή σας για έως και 12 ώρες. Όταν ασκείστε, απελευθερώνονται στον εγκέφαλο νευροχημικά, συμπεριλαμβανομένης της σεροτονίνης και της ντοπαμίνης, αυξάνοντας τη γενική σας ευεξία! 

Περισσότερο μαγνήσιο παρακαλώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μαγνήσιο είναι απαραίτητο για τη μετατροπή της τρυπτοφάνης σε σεροτονίνη. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εξαιρετικά ανεπαρκείς σε μαγνήσιο, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιο δύσκολο για τον οργανισμό να παράγει σεροτονίνη. Φάτε τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο, όπως αμύγδαλα, αβοκάντο ή σπανάκι!

Υδατάνθρακα αγάπη μου

Υπάρχει ένας λόγος που οι υδατάνθρακες ονομάζονται συχνά "comfort foods": Πολλοί από αυτούς ενισχύουν τη διάθεσή σας. Τρόφιμα όπως δημητριακά ολικής αλέσεως, κινόα, ρύζι και γλυκοπατάτες βοηθούν το σώμα να απελευθερώσει φυσιολογικά τη σεροτονίνη!

Η φάση θέλει... ήλιο

Εαν αισθάνεστε πεσμένοι όταν βρέχει, δεν είναι η φαντασία σας: Ο ήλιοας σας βοηθά να παράγετε σεροτονίνη μέσα σε μερικά λεπτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
7 / position1: 142 / position2: 828
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb