ΔΙΑΤΡΟΦΗ

«Τι συνέβη στο δέρμα μου μόλις ξαναέφαγα γαλακτοκομικά μετά από 2 χρόνια»

H... περιπέτεια μιας vegan
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
«Τι συνέβη στο δέρμα μου μόλις ξαναέφαγα γαλακτοκομικά μετά από 2 χρόνια»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H Amanda Montel γράφει στο περιοδικό Byrdie πώς δοκίμασε ξανά γαλακτοκομικά μετά από 2 χρόνια σκληρού veganισμού!

Όταν είπα στους φίλους και την οικογένειά μου θα έκανα διακοπές στην Ιταλία τον Ιανουάριο, μια από τις πρώτες ερωτήσεις τους ήταν: Δεν πρόκειται να είσαι vegan στην Ιταλία είναι αδύνατον, σωστά; Πράγματι, ως vegan, καταλάβαινα πως είναι αδύνατον να επιβιώσω στην Ιταλία χωρίς πίτσα, χωρίς burrata, mascarpone και pecorino για ένα μήνα.

Οπότε το πήρα απόφαση, για πρώτη φορά σε δύο χρόνια, θα πάω να φάω όλα όσα τρώνε όλοι, πίτσα, ζυμαρικά και καπουτσίνο. Μπόλικο τυρί και γάλα. Και για ένα μήνα, αυτό ακριβώς έκανα και ήταν τέλεια. Μόνο που το δέρμα μου δεν είχε την ίδια γνώμη.

Ενώ το δέρμα μου δεν εμφάνισε ποτέ πρόβλημα ακμής, γέμισα σπυράκια!

Οι δερματολόγοι λένε ότι αυτό που τρώτε εμφανίζεται κατευθείαν στο πρόσωπό σας, και στην περίπτωση των γαλακτοκομικών προϊόντων μάλλον τα νέα δεν είναι καλά. Τα γαλακτοκομικά δεν είναι το καλύτερο για το δέρμα και πολλοί οργανισμοί είναι  δύσκολο να το χωνέψουν - άλλωστε πολλοί άνθρωποι έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, και μερικές φορές σε κάποιους οργανισμούς δημιουργεί προβλήματα στο δέρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

"Επειδή η πλειοψηφία του γάλακτος στις ΗΠΑ προέρχεται από αγελάδες που κυοφορούν (και πολλές αγελάδες λαμβάνουν αυξητικές ορμόνες), τα επίπεδα ορμονών στο γάλα μπορούν να παίξουν ρόλο στην υπερβολική παραγωγή σμήγματος που ενισχύει την ακμή", εξηγεί ο Renée Rouleau, δερματολόγος.

Αυτές οι ορμόνες στο γάλα έρχονται και αντιδρούν με το κοκτέιλ τεστοστερόνης και ορμονών του ίδιου του σώματός σας. 

Μήπως σου συμβαίνει κι εσένα;

 "Προσπαθήστε να κόψετε εντελώς τα γαλακτοκομικά για δύο εβδομάδες και να δείτε αν αυτό βελτιώνει την κατάσταση στο δέρμα σας", λέει ο Rouleau. "Καμιά φορά αυτό αρκεί για καθαρό δέρμα".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
6 / position1: 496 / position2: 1357
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb