RELATIONSHIP STATUS FITNESS

Το να είσαι σε σχέση σε... παχαίνει

Οι σχέσεις έχουν και τα κακά τους

Το να είσαι σε σχέση σε... παχαίνει

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα θετικά των σχέσεων είναι πολλά και σημαντικά. Όταν έχεις κάποιον να ακουμπήσεις στο τέλος μιας δύσκολης ημέρας, τότε ο κόσμος σου συγκεντρώνεται για λίγο σε ένα δωμάτιο, σε έναν καναπέ ή ένα κρεβάτι. Υπάρχουν βέβαια και άλλοι λόγοι, διαφορετικοί για τον καθένα.

Όμως, όπως φαίνεται υπάρχουν και τα αρνητικά. Τουλάχιστον ένα, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Κι αυτό γιατί μια έρευνα του πανεπιστημίου του Queensland της Αυστραλίας, ισχυρίζεται πως το να είσαι σε σχέση σε παχαίνει. Η μελέτη διήρκησε περίπου για μια δεκαετία και οι επιστήμονες συνέλεξαν δεδομένα από περίπου 15.000 ανθρώπων. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως τα ζευγάρια σε μια ευτυχισμένη σχέση ζύγιζαν κατά μέσο 5,8 κιλά περισσότερα από εκείνους που δεν ήταν.

Επιπλέον, η έρευνα έδειξε πως οι άνθρωποι που έχουν σχέση «βάζουν» περίπου 1,8 κιλά τον χρόνο. «Οι γάμοι ή οι μακροχρόνιες σχέσεις προσθέτουν υποχρεώσεις στα ζευγάρια, όπως τα καθημερινά οικογενειακά γεύματα» λένε οι ερευνητές.

Και συνεχίζουν, «Παρόλο που μιλάμε για πιο υγιεινή διατροφή, όπως φρούτα και λαχανικά, και λιγότερο fast food, αυτοί οι άνθρωποι συχνά καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες και περισσότερες θερμίδες, απ’ ότι θα έκαναν αν ήταν μόνοι, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη πρόσληψη ενέργειας. Ο γάμος και η συμβίωση αυξάνουν την πιθανότητα μιας όχι και τόσο υγιεινής καθημερινότητας, όπως περισσότερο φαγητό, πολύ τηλεόραση και κατανάλωση αλκοόλ».

Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν για τον τρόπο ζωής του, όπως πόσο ενεργοί είναι, πόσο fast food καταναλώνουν και πόσες ώρες τηλεόραση παρακολουθούν καθημερινά. Τα ζευγάρια τρώνε περισσότερα φρούτα και λαχανικά και είναι λιγότερο πιθανό να καπνίζουν και να πίνουν πολύ, αλλά η έρευνα έδειξε συγχρόνως ότι οι άνθρωποι που είναι σε σχέση αισθάνονται πως δεν χρειάζεται πια να προσέχουν το βάρος τους επειδή δεν βρίσκονται πια στην αναζήτηση συντρόφου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
3 / position1: 268 / position2: 1649
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb