ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η αυστηρή δίαιτα του Instagram που σαρώνει

Πώς ξεκίνησε το φαινόμενο που έχει εξαπλωθεί στους χρήστες του μέσου με 3,6 εκ. αναφορές

Η αυστηρή δίαιτα του Instagram που σαρώνει

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θέλεις να σταματήσεις να καταναλώνεις αλκοόλ και να κόψεις τη ζάχαρη, τα δημητριακά, τα φασόλια, τα φιστίκια και τα γαλακτοκομικά προϊόντα από το μενού σου για ένα μήνα; Αν ναι, η δίαιτα Whole30 είναι για σένα.

Δημιουργήθηκε το 2009 από το ζεύγος Melissa και Dallas Hartwig, και η προϋπόθεση του μηνιαίας αυτή διατροφής είναι το να βάζετε μόνο "καλά" πράγματα στο σώμα σας, θα αισθανθείτε καλύτερα, θα μειώσεις τις φλεγμονές στον οργανισμό σου και θα μεταμορφώσεις τη σχέση σου με τα τρόφιμα.

Η Melissa, πρώην εξαρτημένη από την ηρωίνη, κατέληξε στη δίαιτα αφού ολοκλήρωσε την αποτοξίνωση, σταμάτησε το κάπνισμα, ξεκίνησε γυμναστήριο και άρχισε να τρώει πιο υγιεινά. Μοιράστηκε αυτό που λειτούργησε τόσο καλά γι 'αυτήν με τον κόσμο, και γεννήθηκε το Instagram hashtag #Whole30, το οποίο μέχρι σήμερα έχει 3,4 εκατομμύρια αναρτήσεις.

Το Whole30 περιλαμβάνει πολλούς περιορισμούς στη διατροφή και απαιτεί θέληση, πράγμα που σημαίνει ότι η διατροφή αυτή μπορεί να μην είναι η σωστή επιλογή για όλους. Στην πραγματικότητα, κατατάσσεται κοντά στο κατώτατο σημείο του καταλόγου των 40 καλύτερων δίαιτες της US News & World Report του 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς δουλεύει

Υπάρχουν τουλάχιστον επτά μεγάλα "όχι" στη δίαιτα Whole30

Το πρώτο: καθόλου αλκοόλ και τις 30 ημέρες. Αυτό περιλαμβάνει το μαγείρεμα με κρασί. Η Whole30 προορίζεται να είναι ένα είδος ριζοσπαστικής κάθαρσης του σώματος και για το λόγο αυτό οι δημιουργοί της ζητούν επίσης από τους ανθρώπους να απέχουν από το κάπνισμα κατά τη διάρκεια των 30 ημερών.

Το ψωμί και τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι εκτός ορίων.

Αυτό περιλαμβάνει και τη κινόα

Ξέχνα τη ζάχαρη

Αυτό περιλαμβάνει και γλυκά όπως το μέλι, το  σιρόπι αγαύης και σφενδάμου.

Δεν επιτρέπονται επίσης υποκατάστατα ζάχαρης.

Το νόημα της διατροφής είναι να κόψετε εντελώς τις κακές διατροφικές σας συνήθειες, όχι να αντικαταστήσετε μια για ένα υποκατάστατο της.

Καθόλου φασόλια και φιστίκια

Σε γενικές γραμμές, όμως, αυτές είναι φθηνές πηγές πρωτεϊνών πλούσιες σε φυτικές ίνες.

Αντίο γαλακτοκομικά

Εάν τρως κάτι συσκευασμένο, βεβαιώσου ότι δεν περιέχει πηκτικά καρραγενάνης που προέρχονται από φύκια ή MSG (γλουταμινικό νάτριο)

Οι καρραγενάνες μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή και υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι το MSG μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους.

Μην σκεφτείς καν να ανέβεις στη ζυγαριά

Δεν επιτρέπεται να ζυγίζεσαι και δεν χρειάζεται να υπολογίζεις θερμίδες στη διατροφή σου.

Αυτή είναι μια περίεργη στρατηγική, επειδή το τακτικό ζύγισμα θεωρείται γενικά ένας χρήσιμος τρόπος για να διατηρήσει κανείς ένα υγιές βάρος.

Άλλες επεξεργασμένες τροφές όπως μπισκότα, pancakes, πίτσες και chips, δεν είναι επίσης ευπρόσδεκτες ακόμα κι αν προέρχονται από συστατικά που δεν είναι τεχνικά στη λίστα των "απαγορευμένων" της Whole30.

"Ένα pancake παραμένει ένα pancake, ακόμα κι αν είναι φτιαγμένο με αλεύρι καρύδας"

Σε αυτό το σημείο, μάλλον σκέφτεσαι, "υπάρχει κάτι που μπορώ να φάω στη Whole30;"

Στην ιδανική περίπτωση, η διατροφή σας θα αποτελείται από πολλά φρέσκα λαχανικά και κρέατα.

Δεν επιτρέπεται η ζάχαρη ή τα γλυκαντικά. Αλλά επειδή ο χυμός φρούτων προέρχεται από φρούτα (τα οποία μπορείς να φας), είναι ένας τρόπος για να γλυκάνεις τα πράγματα.

Η δίαιτα επιτρέπει λίγο χυμό φρούτων για γεύση σε σάλτσες, σούπες, και ορεκτικά. Αλλά το να πιεις ένα ποτήρι χυμό δεν είναι στο πνεύμα της διατροφής, και ο χυμός έχει μικρότερη θρεπτική αξία από ένα κομμάτι φρούτου.

Τα αυγά, τα φρούτα και τα φυσικά λίπη όπως αβοκάντο,κάσιους,προϊόντα καρύδας και ελαιόλαδο είναι βασικά το υπόλοιπο της διατροφής σας.

Συνίσταται επίσης η λήψη συμπληρωμάτων, όπως το ιχθυέλαιο, η βιταμίνη D, το μαγνήσιο και προβιοτικά.

Εν ολίγοις, η Whole30 δεν είναι η φθηνότερη διατροφή που θα μπορούσατε να διαλέξετε

Αλλά πιθανότατα ετοιμάζοντας πολύ περισσότερα φαγητά στο σπίτι και μη πίνοντας αλκοόλ, θα βοηθήσει στην εξισορρόπηση του κόστους αγοράς επιπλέον κρέατος, ψαριών και φρέσκων φρούτων.

Δεν είναι επίσης η καλύτερη διατροφή για τη Γη

Αν όλοι στον κόσμο αποφάσιζαν να ξεκινήσουν τη δίαιτα Whole30, θα πεινούσαμε. Απλά δεν υπάρχουν αρκετά αυγά, κρέας και ψάρι για να μας ταϊσουν όταν δεν τρώμε άλλες πρωτεϊνικές πηγές.

Η Whole30 είναι μια πολύ αυστηρή διατροφή: Εάν ξεχαστείτε και φάτε ένα απαγορευμένο φαγητό, ξεκινάτε και πάλι από την πρώτη μέρα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
23 / position1: 214 / position2: 1177
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb