WELLNESS

Αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να τα βάλετε ξανά στο πλυντήριο ρούχων

Προσέξτε, αλλιώς θα έχετε θέμα!

Αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να τα βάλετε ξανά στο πλυντήριο ρούχων

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες για το αντικείμενα που μπορούν να πλυθούν με ασφάλεια στο πλυντήριο ρούχων, τους οποίους πάνω κάτω γνωρίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι που το χρησιμοποιούν.

Παρόλα αυτά, αρκετές φορές γίνεται το λάθος και μπαίνουν για πλύσιμο πράγματα που είτε καταστρέφονται γιατί πρέπει να καθαρίζονται με διαφορετικό τρόπο, είτε μεταφέρονται στα υπόλοιπα που πλένονται μαζί του, μικρόβια που είναι ιδιαιτέρως βλαβερά για την υγεία.

Για να μην έχετε όμως κάποιο πρόβλημα λόγω της παραπάνω κατάστασης, μπορείτε να μάθετε ποια είναι τα αντικείμενα που πρέπει να μένουν εκτός πλυντηρίου πάντα και να προστατεύσετε τόσο αυτά, όσο και εσάς.

Μαξιλάρια αφρού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καταρχάς το υλικό τους είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε να διατηρούνται καθαρά περισσότερο από όσο μένουν τα κανονικά μαξιλάρια. Το πλυντήριο, από τη μια αποδυναμώνει την πυκνότητα τους και από την άλλη μπορεί να τα κάνει μέχρι και κομμάτια. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα μαξιλάρια αφρού θα πρέπει να καθαρίζονται τοπικά, στα σημεία που έχουν λεκέδες.

Οτιδήποτε έχει τρίχες από κατοικίδιο

Αν βάλετε ρούχα ή υφάσματα που έχουν τρίχες, αυτές θα κολλήσουν με το νερό τόσο στα υπόλοιπα ρούχα, όσο και στα τοιχώματα του πλυντηρίου, ενώ μπορούν μέχρι και να φράξουν τις σωληνώσεις του. Οπότε, πριν ρίξετε τα πράγματα στο πλυντήριο, απομακρύνετε τις τρίχες με ειδικές ταινίες και μετά πλύνετε τα.

Σουτιέν

Αν θέλετε να τα καταστρέψετε, τότε το πλυντήριο είναι το καλύτερο και πιο αποτελεσματικό μέσο. Καταρχάς τα ξεχειλώνει, μπορεί να σπάσει τις μπανέλες τους ή οι κόπιτσες τους να πιαστούν σε άλλα ρούχα και να τα χαλάσουν. Τα σουτιέν θα πρέπει να πλένονται στο χέρι, με κρύο νερό και μικρή ποσότητα απορρυπαντικού για ευαίσθητα. Αν πάλι επιμένετε να τα πλύνετε στο πλυντήριο, διπλώστε τα και βάλτε τα σε πάνινη σακούλα, ώστε να αποφευχθούν τα έντονα χτυπήματα και επιλέξτε το κρύο πρόγραμμα για τα ευαίσθητα, χωρίς στύψιμο. Επίσης, τα σουτιέν δεν μπαίνουν ποτέ στο στεγνωτήριο.

Ρούχα με λεκέδες από εύφλεκτα υλικά

Ρούχα που έχουν λεκέδες από υλικά όπως η βενζίνη, το μαγειρικό λάδι ή το λάδι μηχανής, το αλκοόλ και το διαλυτικό χρωμάτων, δεν θα πρέπει να πλένονται στο πλυντήριο και ειδικότερα δε στο στεγνωτήριο, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες του μπορεί να τα καταστρέψουν ή ακόμα χειρότερα, να προκαλέσουν έκρηξη. Αρχικά, θα πρέπει να αφαιρέσετε τοπικά τους λεκέδες με ειδικό απορρυπαντικό και μετά να τα πλύνετε.

Δαντέλες και κεντήματα

Γενικά οτιδήποτε αποτελείται από πολύ λεπτά υφάσματα και έχει διακοσμητικά επάνω του, όπως μικρές χάντρες ή παγέτες, δεν πρέπει να πλένεται στο πλυντήριο γιατί καταστρέφεται. Όσον αφορά τις δαντέλες, μπορεί να πιαστούν σε κουμπιά ή φερμουάρ και να σκιστούν. Γενικά, αυτού του είδους τα αντικείμενα, φροντίστε να τα πλένετε στο χέρι ή να τα πηγαίνετε στο καθαριστήριο.

Πολύ μεγάλα αντικείμενα

Δυστυχώς αν υπερφορτώσετε το πλυντήριο, τα ρούχα δεν θα μπορούν να κινηθούν μέσα στον κάδο του και άρα το νερό και το απορρυπαντικό δεν θα καταφέρει να τα καθαρίσει. Για αυτό καλό θα είναι να αφήνετε περιθώριο κατά το γέμισμα και να μην βάζετε κουβέρτες και παπλώματα.

Μάλλινα, ρούχα από κασμίρ ή βελούδο

Τα ρούχα από υλικά φυσικής προέλευσης ή τα ευαίσθητα, κινδυνεύουν να συρρικνωθούν αν πλυθούν στο πλυντήριο. Επιπλέον, μπορεί να τσαλακωθούν μόνιμα, ακόμα και να καταστραφούν. Για αυτό και πρέπει να πλένονται προσεκτικά στο χέρι, χωρίς να τα τρίβεται έντονα και φυσικά, να μην τα στύβετε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
15 / position1: 218 / position2: 734
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb