ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

3 απλά βήματα για να λύσεις οποιοδήποτε πρόβλημα

Μην σκας…

3 απλά βήματα για να λύσεις οποιοδήποτε πρόβλημα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το να λύνεις προβλήματα είναι μια ικανότητα που σίγουρα δεν την έχουν πολλοί. Και χρειάζεται φαντασία και δημιουργικότητα. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θεωρούν τους εαυτούς τους τόσο δημιουργικούς, γιατί ίσως περιμένουν να ακούσουν πρώτα μια ιδέα και ύστερα να την επεκτείνουν.

Το μεγάλο πρόβλημα που παρουσιάζεται κατά την διαδικασία της λύσης ενός προβλήματος είναι η νοοτροπία του «δεν μπορώ». Αν δεν μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε, τότε δεν θα λύσουμε ποτέ το πρόβλημα και ίσως, δημιουργήσουμε κι άλλα.

Η φαντασία είναι το εργαλείο που μπορεί να μας μεταφέρει από το πρόβλημα στην λύση του. Και μόνο μέσω της φαντασία θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε το «δεν μπορώ» που έχει σφηνώσει μέσα στο κεφάλι μας.

Υπάρχουν τρία βήματα που θα πρέπει να κάνεις ώστε να λύσεις οποιοδήποτε πρόβλημα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1. Να απαλλαγείτε από τις αμφιβολίες

Όταν αντιμετωπίζεις ένα δύσκολο πρόβλημα είναι φυσικό να σκεφτείς ότι δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις. Όμως το πρώτο βήμα είναι να αμφισβητήσεις αυτές τις αμφιβολίες σου. «Γιατί δεν μπορώ;». Οι ερωτήσεις στον εαυτό σου θα σε ηρεμήσουν και θα δεις το πρόβλημα όπως πραγματικά είναι. Συνέχισε να αμφισβητείς τον εαυτό σου, μέχρι να πεις «μπορώ».

2. Άλλαξε τον τρόπο με τον οποίον προσεγγίζεις το πρόβλημα

Η αλλαγή είναι πολύ απλή. Τα προβλήματα πολλές φορές τα θεωρούμε πολύ μεγαλύτερα απ’ ότι πραγματικά είναι. Σαν κάτι που μας ενοχλεί και μας φοβίζει. Όμως θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τον φόβο, βλέποντας το πρόβλημα ως ευκαιρία δημιουργικότητας και ως πρόκληση, που σίγουρα θα την ξεπεράσουμε.

3. Μοιράσου το πρόβλημα

Δυο μυαλά είναι καλύτερα από ένα. Και τρία καλύτερα από δυο. Όσο κρατάς το πρόβλημα μέσα σου ίσως αυτό να γιγαντώνεται ή έστω να μην βρίσκεις λύση. Η συζήτηση και η φαντασία είναι μεγαλύτερη μέσα από διάλογο. Μίλα σε κάποιον που εμπιστεύεσαι ή σε κάποιον που έχει αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα με το δικό σου. Η λύση είναι έτσι πιο πιθανή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
8 / position1: 281 / position2: 826
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb