THINK

Εσύ πρόσεξες το κρυμμένο μήνυμα στο φόρεμα της Lorde στα φετινά Grammy;

Ένα ποίημα γεμάτο σημασία και δύναμη

Εσύ πρόσεξες το κρυμμένο μήνυμα στο φόρεμα της Lorde στα φετινά Grammy;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλη η καλή κοινωνία της μουσικής βιομηχανίας φορούσε λευκά τριαντάφυλλα για να δείξει αλληλεγγύη για το κίνημα #TimesUp στα Βραβεία 2018 Grammy το βράδυ της Κυριακής.

Αλλά η Lorde αποφάσισε να βάλει τη δική της πινελιά σε αυτό, φορώντας μια τουαλέτα με ένα κρυφό φεμινιστικό μήνυμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τραγουδίστρια φορούσε ένα εντυπωσιακό κόκκινο φόρεμα με ένα φεμινιστικό ποίημα καρφωμένο στην πλάτη, θέλοντας να δείξει αλληλεγγύη στην πρωτοβουλία White Rose.

Το μήνυμα έλεγε το εξής: «Η δική μου εκδοχή ενός λευκού τριαντάφυλλου - Η αποκάλυψη θα ανθίσει- ένα απόσπασμα από τον μεγαλύτερο ποιητή όλων των εποχών, Jenny Holzer».

Ο εν λόγω στίχος, που η κολλητή της Taylor Swift επέλεξε να κρύψει στο ρούχο της, ήταν από τα «Φλεγμονώδη Δοκίμια» του Holzer, τα οποία γράφτηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Άλλοι στίχοι από το ποίημα αναφέρουν: «Το παλιό και διεφθαρμένο πρέπει να τεθεί σε απόρριψη πριν το δίκαιο μπορεί να θριαμβεύσει».

Η κίνηση αυτή οργανώθηκε από τον ανώτερο αντιπρόεδρο της Roc Nation, τον Meg Harkins και τον Karen Rait, υπεύθυνο για την προώθηση των εταιρειών Interscope / Geffen / A & M, όταν συνειδητοποίησαν ότι δεν είχαν υπάρξει προηγούμενες κινήσεις για στήριξη του κινήματος κατά της σeξουαλικής παρενόχλησης.

Οι δύο μορφές της μουσικής βιομηχανίας αποφάσισαν ό,τι σύμβολο αυτού θα είναι το λευκό τριαντάφυλλο, καθώς είναι και πρακτικό, αλλά και μια μνεία στις σουφραζέτες, οι οποίες φορούσαν λευκά στις διαμαρτυρίες τους.

Η Miley Cyrus, η Kesha, η Cardi B, η Camila Cabello, η Anna Kendrick και άλλοι πρόσθεσαν στην εμφάνιση τους ένα λευκό τριαντάφυλλο, δείχνοντας την υποστήριξή τους για το Time's Up.

Στα φετινά βραβεία Χρυσής Σφαίρας, πολλά αστέρια φορούσαν μαύρο χρώμα θέλοντας να δείξουν αλληλεγγύη στα θύματα σeξουαλικής παρενόχλησης ή επίθεσης μετά το σκάνδαλο με τον Harvey Weistein, που συγκλόνισε το Χόλυγουντ πέρυσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
11 / position1: 196 / position2: 390
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb