ΥΓΕΙΑ

Η φωτογραφία σοκ που δείχνει ξεκάθαρα τις βλαβερές επιπτώσεις του ηλίου στην επιδερμίδα

Αυτός ο άνδρας δεν φόρεσε ποτέ αντηλιακό για 29 χρόνια
Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΙΑΝ 27, 2018
Η φωτογραφία σοκ που δείχνει ξεκάθαρα τις βλαβερές επιπτώσεις του ηλίου στην επιδερμίδα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι συνεχείς προτροπές να βάζουμε αντηλιακό συχνά δεν έχουν αποτέλεσμα ακριβώς επειδή η επίδραση του ήλιου στο δέρμα μας είναι αργή και μη αντιληπτή. Μια φωτογραφία όμως που πρωτοδημοσιεύτηκε στο New England's Journal of Medicine θα σας πείσει για τις βλαβερές επιπτώσεις του ηλίου στην επιδερμίδα.

Στη φωτογραφία εικονίζεται ένας 69χρονος άνδρας που οδηγούσε επαγγελματικά νταλίκες επί 29 χρόνια. Από τη θέση του οδηγού ήταν εκτεθειμένος στον ήλιο μόνο από την αριστερή πλευρά του προσώπου του, την πλευρά δίπλα στο παράθυρο.

Όπως είναι παραπάνω από εμφανές στη φωτογραφία αυτή, το πρόσωπο του άντρα παρουσιάζει κυριολεκτικά δύο διαφορετικές εικόνες, με την πλευρά που υπήρξε εκτεθειμένη στον ήλιο να έχει υποστεί σοβαρές ζημίες και να φαίνεται τουλάχιστον μία με δύο δεκαετίες πιο ηλικιωμένη από την άλλη πλευρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρόλο που η έκθεση στον ήλιο είναι η βασικότερη και πιο σημαντική πηγή πρόσληψης βιταμίνης D, μίας βιταμίνης καθοριστικής για την υγεία του οργανισμού και το σώματος, η ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επικίνδυνη για την υγεία της επιδερμίδας μας.

Οι δερματολόγοι εξηγούν πως είναι σχεδόν αδύνατον για έναν άνθρωπο να αποφύγει εντελώς τις ακτίβες UVA αφού είναι αυτές που ευθύνονται για το μεγαλύτερο ποσοστό της ζωής και της δραστηριότητας πάνω στον πλανήτη. Παρόλα αυτά η βασική αιτία των βλαβών της επιδερμίδας και του καρκίνου του δέρματος είναι οι ακτίνες UVB και από αυτές μπορεί να μας προφυλάξει μόνο η συστηματική χρήση αντηλιακού.

Παρόλο που η φθορά στο πρόσωπο του 69χρονου άντρα είναι μόνιμη οι ειδικοί που έχουν συστήσει να φοράει πλέον καθημερινά αντηλιακό και να κάνει τακτικές εξετάσεις για καρκίνο του δέρματος.

[ΠΗΓΗ]
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
5 / position1: 301 / position2: 937
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb